Páj se sýrem a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 19.7 mg
- Draslík 88.2 mg
- Vláknina 2713.1 mg
- Vitamín A 2713.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer očistíme a nastrouháme nahrubo. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, celer, orestujeme, osolíme, přidáme špetku cayenského pepře, zaprášíme moukou, orestujeme, přilijeme mléko a vaříme do zhoustnutí.
-
2
Do mísy vsypeme mouku, sůl, strouhaný sýr, promícháme, přidáme máslo, zapracujeme do moučné směsi, přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Tři čtvrtiny těsta vyválíme na 6 placek, zbytek na tenký plát, ze kterého vykrojíme 6 koleček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj placky, vytvoříme okraje, na placky naneseme celerovou směs z pánve, zakryjeme kolečky z těsta, páje uprostřed propíchneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 20 minut.
-
3
Po upečení upravíme na talíře a podáváme.