Bramborový chléb se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 5 g Hořčice v prášku
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 130 g Sýr Čedar
  • 180 g Brambory vařené
  • 20 g Olej slunečnicový
  • 25 g Tuk
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 40.1 mg
  • Draslík 570.1 mg
  • Vláknina 5587.5 mg
  • Vitamín A 5587.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, 100 g nastrouhaného sýra, práškovou hořčici, přidáme rozmačkané vařené brambory, přilijeme vodu, olej a vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj podlouhlý bochník, vložíme na vymaštěný plech, posypeme zbytkem sýra, umístííme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi půl hodiny (do zlatova).

  • 2

    Chléb necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu