Mandlový koláč s bílou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 25 g Tuk
  • 20 g Mandle mleté
  • 130 g Sirup Monin - mandlový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 100 g Mandle
  • 100 g Čokoláda bílá
  • 15 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 124.6 mg
  • Draslík 299 mg
  • Vláknina 4706.3 mg
  • Vitamín A 4706.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme cukr s moukou, přisypeme kypřící prášek, mleté mandle, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň 25 minut odležet. Plech pomažeme tukem, z těsta vyválíme plát, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.

  • 2

    Do kastrůlku dáme máslo, přidáme cukr, sirup, posléze zahřejeme. Kastrůlek odstavíme, vešleháme vejce, drcené mandle a nadrobno pokrájenou čokoládu. Vzniklý krém naneseme na upečené těsto, uhladíme, plech vrátíme do trouby a pečeme ještě asi půl hodiny.

  • 3

    Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu