Mandlový koláč s bílou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 36 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 124.6 mg
- Draslík 299 mg
- Vláknina 4706.3 mg
- Vitamín A 4706.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme cukr s moukou, přisypeme kypřící prášek, mleté mandle, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň 25 minut odležet. Plech pomažeme tukem, z těsta vyválíme plát, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
-
2
Do kastrůlku dáme máslo, přidáme cukr, sirup, posléze zahřejeme. Kastrůlek odstavíme, vešleháme vejce, drcené mandle a nadrobno pokrájenou čokoládu. Vzniklý krém naneseme na upečené těsto, uhladíme, plech vrátíme do trouby a pečeme ještě asi půl hodiny.
-
3
Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.