Koláč s kokosovým krémem
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Cukr krupice
- 125 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Pomerančová kůra
- 200 g Šlehačka ve spreji
- 25 g Máslo čerstvé
- 180 g Kokos strouhaný
- 100 g Cukr moučkový
- 15 ml Voda pitná
- 420 ml Mléko polotučné
- 25 ml Pomerančová šťáva
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 35 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 166.6 mg
- Draslík 32.1 mg
- Vláknina 2912.5 mg
- Vitamín A 2912.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, cukr a promícháme. Přidáme měkké máslo, vodu a vypracujeme hladké těsto, necháme půl hodiny odpočinout. Vyválíme na plát, vložíme do koláčové formy, propícháme vidličkou a dáme do lednice na 30 minut uležet. Poté těsto zakryjeme alobalem, zatížíme mřížkou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Mřížku odstraníme a pečeme dalších 10 minut.
-
2
Mezitím připravíme krém: do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, silně zahřejeme (ale nevaříme). Do mléka zašleháme žloutky, moučkový cukr, mouku, strouhaný kokos, stále šleháme a zahříváme, dokud krém nezhoustne. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu, strouhanou pomerančovou kůru, krém naneseme na koláč a necháme vychladnout.
-
3
Koláč naporcujeme, před podáváním ozdobíme šlehačkou.