Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Tuk
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.333333 l Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 363.4 mg
  • Draslík 1108.1 mg
  • Vláknina 12710 mg
  • Vitamín A 12710 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na čtvrtky, zalijeme osolenou vroucí vodou a vaříme doměkka.

  • 2

    Scezené brambory rozmícháme s máslem a mlékem na hladkou kaši, přidáme žloutky, celá vejce a nasekanou šunku.

  • 3

    Promíchanou kaši dáme do zapékací mísy, pokropíme máslem a posypeme sekanou petrželkou. Zapečeme asi 25 minut v troubě.

  • 4

    Podáváme se salátem nebo k dušené zelenině.

Komentáře k receptu