Žloutková piškotová kolečka
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr moučkový
- 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Mléko plnotučné sušené
- 80 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Ořechy vlašské
- 200 g Poleva čokoládová
- 9 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Kakao
- 3 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 176.6 mg
- Draslík 58.1 mg
- Vláknina 1429 mg
- Vitamín A 1429 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Volně změklé máslo pokrájíme na kousky do misky, přidáme cukr a vše vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, přisypeme prosátou mouku s kakaem a dobře promícháme, aby se kakao dobře spojilo se všemi surovinami.
-
2
Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Tvarujeme přiměřeně velká kolečka na plech, vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 stupních. Upečená kolečka necháme vychladnout na plechu, poté je sloupneme z papíru.
-
3
Do kastrůlku vlijeme studenou vodu, ihned přisypeme sušené mléko, cukr, med, vanilkový cukr a pomleté ořechy. Za stálého míchání povaříme na hustou náplň.
-
4
Připravenou náplní plníme půlku upečených koleček, poté je spojíme s druhou půlkou. Nakonec kolečka ozdobíme v horké vodní lázní rozpuštěnou čokoládou.