Králík se zeleninou na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Cibule
  • 60 g Slanina vepřová
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Paprika zelená
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1.71 g Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 864 mg
  • Vláknina 5728.3 mg
  • Vitamín A 5728.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, přiložíme porce králíka a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme 20 minut. Nyní přisypeme papriky, přidáme rajčata, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Králíka upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a přelijeme vydušenou šťávou.

Komentáře k receptu