Holubi s rizotem
Suroviny
- 800 g Holub
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150 g Paprika červená
- 50 g Cibule
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Rýže dušená
- 30 g Olej slunečnicový
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 ml Víno bílé
- 150 ml Vývar slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 963 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1163 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 199 mg
- Draslík 643.3 mg
- Vláknina 8932.5 mg
- Vitamín A 8932.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.4 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané holuby rozpůlíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do hrnce na rozehřátý olej a zvolna smažíme ze všech stran dozlatova. Podlijeme vínem, vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
-
2
Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, hrášek a rajčata scedíme, rajčata trochu pokrájíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s paprikami, orestujeme, přidáme dušenou rýži, prohřejeme, vmícháme rajčata, hrášek, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
-
3
Na talíře upravíme porce holubů, doplníme rizotem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.