Slepičí polévka se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 800 g Slepice
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 20 g Glutasol
  • 20 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Vegeta
  • 167 g Špagety, Makarony vařené
  • 200 g Vejce slepičí
  • 60 ml Víno bílé
  • 1800 ml Vývar drůbeží
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1536 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 143.8 mg
  • Draslík 273.7 mg
  • Vláknina 2365.2 mg
  • Vitamín A 2365.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do osoleného vroucího vývaru z drůbeže dáme očištěný, opláchnutý a na kostičky nakrájený pórek, na kostičky nakrájené uvařené slepičí maso a krátce povaříme.

  • 2

    Potom vmícháme rozšlehaná vejce, přidáme uvařené překrájené špagety a na plátky nakrájené žampiony.

  • 3

    Polévku dochutíme glutasolem, vínem, vegetou a podle potřeby ji dosolíme. Vývar ještě krátce povaříme.

  • 4

    Při podávání přidáme do každé porce omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu