Telecí jazyk s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 26 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 556.4 mg
- Vláknina 5233.3 mg
- Vitamín A 5233.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé jazyky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, mrkev, bobkový list, sůl a vaříme zvolna asi 1 hodinu doměkka. Jazyky oloupeme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně světlou jíšku. Zalijeme 250 ml vývaru z jazyků, přisypeme mleté mandle, rozinky, nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví z vývaru, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti opepříme a povaříme zhruba 20 minut.
-
2
Plátky jazyků rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.