Telecí jazyk s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí jazyk
  • 120 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mandle mleté
  • 20 g Rozinky tmavé
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 556.4 mg
  • Vláknina 5233.3 mg
  • Vitamín A 5233.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé jazyky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, mrkev, bobkový list, sůl a vaříme zvolna asi 1 hodinu doměkka. Jazyky oloupeme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně světlou jíšku. Zalijeme 250 ml vývaru z jazyků, přisypeme mleté mandle, rozinky, nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví z vývaru, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti opepříme a povaříme zhruba 20 minut.

  • 2

    Plátky jazyků rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu