Chlebová buchta s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Chléb toastový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 25 g Tuk
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 30 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 80 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 3 g Nové koření mleté
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 270.8 mg
  • Draslík 105.2 mg
  • Vláknina 4444.3 mg
  • Vitamín A 4444.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky toastového chleba bez kůrky natrháme na menší kousky, polovinu nasypeme do tukem vymazaného pekáčku, zasypeme polovinou rozinek, polovinou kandované kůry, přidáme druhou polovinu chleba a posypeme zbytkem rozinek a kůry. Mléko ohřejeme, přimícháme cukr, žloutky, máslo a zalijeme chlebovou směs v pekáčku. Necháme 0.5 hodiny odležet. Posypeme mletou skořicí, novým kořením, pekáček vložíme do většího pekáče s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zhruba 45 minut.

  • 2

    Buchtu vyjmeme, naporcujeme a ještě teplou podáváme.

Komentáře k receptu