Bramborové knedlíky ve slupce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 1 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 526 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory ve slupkou vaříme ve 3 litrech osolené vody přibližně 25 minut (do měkka). Poté je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme krupici, rozklepneme vejce, lžičku solí a rukama zpracujeme na tuhé těsto.
-
2
Do velkého nízkého hrnce vlijeme 3 l vody, osolíme, pomalu přivedeme k varu.
-
3
Dobře propracované těsto ihned rozdělíme na tři stejné díly. Vložíme opatrně do vroucí osolené vody, když klesnou na dno hrnce, opatrně je odlepíme. Knedlíky při vaření občas propíchneme nebo obracíme po 20 minutách.
-
4
Uvařené knedlíky opatrně vybereme z vody, opět propíchneme a necháme dobře okapat. Nakrájíme ostrým nožem na kolečka.