Bramborový guláš s uzeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2059 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 1028.6 mg
- Vláknina 12500.3 mg
- Vitamín A 12500.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory opláchneme a nakrájíme na kostky nebo větší kousky.
-
2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky tuku. Na slanině s tukem dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, krátce ji zpěníme, zalijeme trochou teplého vývaru a základ povaříme.
-
3
Do vývaru vložíme nakrájené brambory, přidáme sůl, pepř, kmín a krátce podusíme.
-
4
Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozmícháme ji ve vývaru. Zásmažkou zahustíme částečně podušené brambory, přidáme česnek utřený se solí a brambory dodusíme doměkka.
-
5
Nakonec guláš dochutíme drcenou majoránkou, přidáme oloupaný a na malé kostky nakrájený salám a vše krátce podusíme.