Bramborový guláš s uzeninou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Tuk
  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sůl
  • 0.5 g Majoránka
  • 500 g Salám jemný
  • 1800 g Brambory
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Cibule
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Česnek
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2059 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 1028.6 mg
  • Vláknina 12500.3 mg
  • Vitamín A 12500.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory opláchneme a nakrájíme na kostky nebo větší kousky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky tuku. Na slanině s tukem dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, krátce ji zpěníme, zalijeme trochou teplého vývaru a základ povaříme.

  • 3

    Do vývaru vložíme nakrájené brambory, přidáme sůl, pepř, kmín a krátce podusíme.

  • 4

    Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozmícháme ji ve vývaru. Zásmažkou zahustíme částečně podušené brambory, přidáme česnek utřený se solí a brambory dodusíme doměkka.

  • 5

    Nakonec guláš dochutíme drcenou majoránkou, přidáme oloupaný a na malé kostky nakrájený salám a vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu