Bramborová polévka mléčná s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 24 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 549.8 mg
- Vláknina 5775.5 mg
- Vitamín A 5775.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
-
2
Potom slijeme vývar, znovu dáme na oheň a přilijeme smetanu rozšlehanou s moukou. Za stálého míchání povaříme, přidáme zpět scezené brambory a přidáme kousek másla.
-
3
Nakonec do polévky zašleháme jedno vejce a přidáme sekanou petrželovou nať.