Bramborová polévka mléčná s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka polohrubá
  • 400 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 2.75 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 549.8 mg
  • Vláknina 5775.5 mg
  • Vitamín A 5775.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě s kmínem.

  • 2

    Potom slijeme vývar, znovu dáme na oheň a přilijeme smetanu rozšlehanou s moukou. Za stálého míchání povaříme, přidáme zpět scezené brambory a přidáme kousek másla.

  • 3

    Nakonec do polévky zašleháme jedno vejce a přidáme sekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu