Jablkové bezlepkové řezy paní hraběnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 32 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 174.2 mg
- Vláknina 5328 mg
- Vitamín A 5328 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva. Přidáme k ní žloutky, cukr, na kousky pokrájenou Heru a ze směsi uhněteme vláčné těsto. Polovinu těsta zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do mrazničky. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou.
-
2
Druhou polovinou těsta vyložíme formu. Omyjeme a osušíme jablka. Rozpůlíme je a vykrojíme jadřince. Sladkokyselá jablka nakrájíme na tenké plátky, které ozdobně do tvaru vějíře poklademe na připravený koláčový korpus. Posypeme je cukrem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým cukrem.
-
3
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, kterým potřeme jablka.
-
4
Na hrubém struhadle nastrouháme zmrzlé těsto a vzniklou drobenkou posypeme vrstvu sněhu z bílků.
-
5
Koláč dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.