Papriková polévka s kapiemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1828 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 10.3 mg
- Draslík 247.9 mg
- Vláknina 4580 mg
- Vitamín A 4580 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.6 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené papriky a kapie zbavíme jádřinců, pokrájíme nahrubo, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, rajčata scedíme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriky, kapie, osmahneme, přidáme mouku a rozmícháme v tuku. Zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, vaříme zhruba 20 minut.
-
2
Polévku rozmixujeme, nalijeme do polévkových misek, do každé porce přidáme lžíci zakysané smetany a podáváme.