Hřebenatky se špenátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Hřebenatka
  • 80 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 15 g Zázvor celý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 100 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 461.2 mg
  • Vláknina 2120 mg
  • Vitamín A 2120 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Lístky koriandru posekáme najemno, špenát nahrubo, zázvor nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme maso z hřebenatek, krátce orestujeme, přidáme zázvor, špenát, koriandr, zakápneme sojovou omáčkou, octem, podlijeme troškou vody a pár minut podusíme, dokud se voda neodpaří.

  • 3

    Hřebenatky upravíme na talířky, obložíme zelenými listy špenátu a koriandru a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu