Hřebenatky se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 461.2 mg
- Vláknina 2120 mg
- Vitamín A 2120 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Lístky koriandru posekáme najemno, špenát nahrubo, zázvor nastrouháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme maso z hřebenatek, krátce orestujeme, přidáme zázvor, špenát, koriandr, zakápneme sojovou omáčkou, octem, podlijeme troškou vody a pár minut podusíme, dokud se voda neodpaří.
-
3
Hřebenatky upravíme na talířky, obložíme zelenými listy špenátu a koriandru a ještě teplé podáváme.