Batáty zapečené s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 21 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 34.6 mg
- Draslík 534.2 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty omyjeme, vložíme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Vodu slijeme, batáty necháme trochu vychladnout a oloupeme. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na másle trochu orestujeme. Batáty rozmačkáme šťouchadlem na kaši, smícháme se zakysanou smetanou, olejem, pórkem, vložíme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Pečeme zhruba 20 minut.
-
2
Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.