Batáty zapečené s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 60 g Sýr Čedar
  • 600 g Brambory sladké (Batáty)
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 34.6 mg
  • Draslík 534.2 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty omyjeme, vložíme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Vodu slijeme, batáty necháme trochu vychladnout a oloupeme. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na másle trochu orestujeme. Batáty rozmačkáme šťouchadlem na kaši, smícháme se zakysanou smetanou, olejem, pórkem, vložíme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Pečeme zhruba 20 minut.

  • 2

    Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu