Batáty v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory sladké (Batáty)
  • 8 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 40 g Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 452.2 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty oškrábeme, nakrájíme na plátky a osolíme. Na stůl rozložíme kus alobalu, doprostřed vložíme batáty, přidáme máslo, alobal zabalíme, vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny.

  • 2

    Alobal rozbalíme, batáty promícháme se zakysanou smetanou, posypeme posekanou pažitkou a podáváme jako přílohu k pečeným pokrmům.

Komentáře k receptu