Batáty v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 10 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 452.2 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oškrábeme, nakrájíme na plátky a osolíme. Na stůl rozložíme kus alobalu, doprostřed vložíme batáty, přidáme máslo, alobal zabalíme, vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
-
2
Alobal rozbalíme, batáty promícháme se zakysanou smetanou, posypeme posekanou pažitkou a podáváme jako přílohu k pečeným pokrmům.