Bezlepkové zapékané těstoviny s rybím filé a sýrem
Suroviny
- 160 g Filé rybí
- 80 g Sýr Eidam cihla 30%
- 160 g Bezlepkové těstoviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1.5 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 25 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 103.6 mg
- Vláknina 574.5 mg
- Vitamín A 574.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s 1.5-2 litry vody a lžičkou soli, uvaříme bezlepkové těstoviny podle návodu na obalu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Mezitím rozmražené a omyté rybí filé nakrájíme na kostičky. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a nastrouháme tvrdý sýr.
-
2
Těstoviny scedíme, dáme do mísy, pokapeme je olivovým olejem (3 lžíce) a promícháme. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, rybí filé, mléko, sůl a pepř podle chuti. Promícháme a zapracujeme tuhý sníh. Těstoviny dáme do vymaštěného pekáčku (2 lžíce) a vysypeme ho bezlepkovou strouhankou. Vložíme těstoviny a povrch pokryjeme sýrem. Pečeme při 200°C přibližně 35 minut dozlatova.