Bezlepkové zapékané těstoviny s rybím filé a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Filé rybí
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 160 g Bezlepkové těstoviny
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 103.6 mg
  • Vláknina 574.5 mg
  • Vitamín A 574.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s 1.5-2 litry vody a lžičkou soli, uvaříme bezlepkové těstoviny podle návodu na obalu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Mezitím rozmražené a omyté rybí filé nakrájíme na kostičky. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a nastrouháme tvrdý sýr.

  • 2

    Těstoviny scedíme, dáme do mísy, pokapeme je olivovým olejem (3 lžíce) a promícháme. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, rybí filé, mléko, sůl a pepř podle chuti. Promícháme a zapracujeme tuhý sníh. Těstoviny dáme do vymaštěného pekáčku (2 lžíce) a vysypeme ho bezlepkovou strouhankou. Vložíme těstoviny a povrch pokryjeme sýrem. Pečeme při 200°C přibližně 35 minut dozlatova.

Komentáře k receptu