Kapr na italský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 101.7 mg
- Draslík 503.3 mg
- Vláknina 159 mg
- Vitamín A 159 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené 2 porce kapra bez kůže ( filety ) osolíme, ochutíme pepřem, obalíme v bezlepkové mouce a vložíme do pekáčku. V mléku rozmícháme bezlepkový rajský protlak, směsí kapra přelijeme. Ještě kapra polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Mísu s kaprem vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme přibližně 2 -25 minut dozlatova.