Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 400 g Vepřové kotlety
- 4 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1.5 kávová lžička Hořčice bezlepková
- 2 ks Cibule
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1047 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 67 g
- Sodík 2078 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 283 mg
- Draslík 1900.3 mg
- Vláknina 16811.5 mg
- Vitamín A 16811.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou. Očištěné 2 menší cibule nakrájíme na tenká kolečka. Dvě vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Brambory si rozdělíme na 2 části. Pekáček vytřeme olejem, na dno poklademe polovinu plátků brambor a poklademe na ně plátky z jedné cibule. Na ni položíme plátky masa, na maso plátky cibule a druhou polovinu pokrájených brambor. V misce si rozmícháme ve smetaně 1.5 lžičky bezlepkové hořčice. Poté přelijeme povrch brambor ochucenou smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 40 minut. Horké upečené brambory posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.