Hovězí svíčková v kávové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí svíčková
  • 15 g Skořice mletá
  • 20 g Káva mletá
  • 10 g Kardamom
  • 20 g Káva instantní
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5.87 g Olej olivový
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Koňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 957.6 mg
  • Vláknina 7845 mg
  • Vitamín A 7845 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na plátky. Instantní kávu rozpustíme ve vodě, nalijeme do misky, přidáme kardamom, mletou kávu, mletou skořici, přilijeme koňak a promícháme. Plátky masa vložíme do kávové marinády a necháme 2 hodiny uležet.

  • 2

    Okapané maso osušíme utěrkou, vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran do měkka. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti.

Komentáře k receptu