Grilovaný mník s medovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Med včelí
  • 6 g Olej olivový extra panenský
  • 700 g Mník
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 70 ml Vývar slepičí
  • 25 ml Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 713 mg
  • Vláknina 57.5 mg
  • Vitamín A 57.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mníka pokapeme olejem, položíme do grilovací pánve a ogrilujeme z obou stran do zlatova. Do hladké pánve nalijeme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, přilijeme vývar, přidáme med, pánev postavíme na oheň a za stálého míchání vaříme, až omáčka trochu zhoustne.

  • 2

    Mníka upravíme na talíře a pokapeme omáčkou.

Komentáře k receptu