Pečená pohanka s brynzou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Sýr Brynza
  • 40 g Pohanka
  • 3 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.25 dl Voda pitná
  • 0.42 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 240.5 mg
  • Vláknina 8810 mg
  • Vitamín A 8810 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku dobře propereme v sítu pod studenou vodou. Přelijeme vařící vodou, odkapanou dáme do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu vaříme 10 minut. Hrnec odstavíme z plotny a necháme dojít. Mezitím očistíme česnek. Omyjeme čerstvou pažitku a drobně ji pokrájíme.

  • 2

    V pekáčku rozehřejem sádlo, na něm za stálého míchání opečeme pohanku. Přimícháme brynzu a mícháme do doby, než se brynza začne rozpouštět. Pekáček s pohankou poté odstavíme z plotny.

  • 3

    Do pohanky přimícháme rozetřený česnek, případně dochutíme solí. Na talíři pohanku s brynzou ozdobíme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu