Pečená pohanka s brynzou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 240.5 mg
- Vláknina 8810 mg
- Vitamín A 8810 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku dobře propereme v sítu pod studenou vodou. Přelijeme vařící vodou, odkapanou dáme do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu vaříme 10 minut. Hrnec odstavíme z plotny a necháme dojít. Mezitím očistíme česnek. Omyjeme čerstvou pažitku a drobně ji pokrájíme.
-
2
V pekáčku rozehřejem sádlo, na něm za stálého míchání opečeme pohanku. Přimícháme brynzu a mícháme do doby, než se brynza začne rozpouštět. Pekáček s pohankou poté odstavíme z plotny.
-
3
Do pohanky přimícháme rozetřený česnek, případně dochutíme solí. Na talíři pohanku s brynzou ozdobíme pažitkou a podáváme.