Telecí špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 974.9 mg
- Vláknina 265 mg
- Vitamín A 265 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso z kýty nakrájíme na plátky, rozřežeme na čtverečky. Šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. V rendlíku zahřejeme olej, přisypeme mletou lékořici, necháme projít varem, odstavíme a necháme vychladnout. Do oleje nasypeme šalotku a maso, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny uležet.
-
2
Na jehly střídavě napichujeme kousky masa a šalotky, vložíme na suchou pánev nebo gril a opékáme ze všech stran.