Luhačovický špaček z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 500 g Vepřová plec
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sůl
  • 20 g Strouhanka
  • 120 g Tuk
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Hořčice
  • 50 g Kečup
  • 300 g Klobása Dunajská
  • 200 g Slanina vepřová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1452 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 140.6 mg
  • Draslík 426.7 mg
  • Vláknina 1611 mg
  • Vitamín A 1611 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, mletou papriku, sůl, pepř a strouhanku. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme oválné širší řízky, které z jedné strany potřeme hořčicí. Do středu řízku položíme dávku oloupané klobásy a plátek zavineme. Každý závitek zabalíme do slaniny, nakrájené na tenké plátky. Upevníme párátky.

  • 3

    Závitky narovnáme do pekáče vymazaného tukem a zapečeme je v troubě. Před dopečením každý závitek zdobíme proužkem z kečupu.

  • 4

    Při podávání podléváme každou porci výpekem.

Komentáře k receptu