Luhačovický špaček z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1452 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 140.6 mg
- Draslík 426.7 mg
- Vláknina 1611 mg
- Vitamín A 1611 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, mletou papriku, sůl, pepř a strouhanku. Vše dobře promícháme.
-
2
Ze směsi tvarujeme oválné širší řízky, které z jedné strany potřeme hořčicí. Do středu řízku položíme dávku oloupané klobásy a plátek zavineme. Každý závitek zabalíme do slaniny, nakrájené na tenké plátky. Upevníme párátky.
-
3
Závitky narovnáme do pekáče vymazaného tukem a zapečeme je v troubě. Před dopečením každý závitek zdobíme proužkem z kečupu.
-
4
Při podávání podléváme každou porci výpekem.