Játrová pomazánka s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 37 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 335.5 mg
- Draslík 258.7 mg
- Vláknina 1221.7 mg
- Vitamín A 1221.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí játra pokrájíme. Do misky nalijeme horké portské víno, přisypeme rozinky, necháme máčet.
-
2
V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme játra, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme do měkka. Pánev odstavíme, necháme trochu vychladnout, přidáme zbytek másla a rozmixujeme do hladka.
-
3
Do játrového krému přimícháme okapané rozinky, vložíme do lednice v uzavřeném obalu a necháme vychladit několik hodin.