Játrová pomazánka s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 500 g Játra kuřecí
  • 240 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 100 ml Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 335.5 mg
  • Draslík 258.7 mg
  • Vláknina 1221.7 mg
  • Vitamín A 1221.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí játra pokrájíme. Do misky nalijeme horké portské víno, přisypeme rozinky, necháme máčet.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme játra, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme do měkka. Pánev odstavíme, necháme trochu vychladnout, přidáme zbytek másla a rozmixujeme do hladka.

  • 3

    Do játrového krému přimícháme okapané rozinky, vložíme do lednice v uzavřeném obalu a necháme vychladit několik hodin.

Komentáře k receptu