Hovězí mleté maso zapečené s bramborovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1505 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 117.3 mg
- Draslík 1105.6 mg
- Vláknina 8907.5 mg
- Vitamín A 8907.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory nakrájíme na kostky, přilijeme mléko, přidáme kousek másla, sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme v pánvi na oleji, přidáme rajčatový protlak, mleté maso, osolíme, opepříme a 20 minut podusíme. Do pekáčku vložíme polovinu bramborové kaše, přidáme směs s mletým masem, zakryjeme druhou polovinou bramborové kaše, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
-
2
Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a ještě horký podáváme.