Telecí kolínka s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Fíky čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Olej olivový
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Šalotka
  • 800 g Telecí koleno
  • 50 g Brusinky
  • 250 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1146 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 826.3 mg
  • Vláknina 1922.5 mg
  • Vitamín A 1922.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kolínka osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pekáči rozehřejeme olej, přidáme máslo, přiložíme kolínka a osmahneme ze všech stran. Přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku, orestujeme, podlijeme sladkým bílým vínem, pekáček zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 45 minut. Pekáček odkryjeme, přidáme pokrájené čerstvé fíky, brusinky, podle potřeby kolínka otočíme a pečeme dalších 45 minut.

  • 2

    Upečená kolínka s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu