Zeleninový nákyp se sojovou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Brokolice
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Kari koření
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 150 ml Mléko sójové
  • 200 ml Smetana sójová
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 106.1 mg
  • Draslík 741.9 mg
  • Vláknina 11287.5 mg
  • Vitamín A 11287.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 154.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, brokolici rozebereme na růžičky, žampiony nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme brambory s brokolicí a vaříme zvolna 20 minut doměkka. Plátky žampionů osmahneme v pánvi na oleji. Do pekáčku nasypeme okapanou zeleninu a přidáme žampiony i s výpekem. Do misky nalijeme sojovou smetanu, přidáme sůl, pepř, sojové mléko, kari koření, žloutek, přisypeme mouku a promícháme. Směs nalijeme do pekáčku, promícháme, posypeme strouhaným ementálem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.

  • 3

    Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a teplý podáváme.

Komentáře k receptu