Zeleninový nákyp se sojovou smetanou
Suroviny
- 300 g Brambory
- 300 g Brokolice
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 10 g Kari koření
- 25 g Olej olivový extra panenský
- 150 ml Mléko sójové
- 200 ml Smetana sójová
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 106.1 mg
- Draslík 741.9 mg
- Vláknina 11287.5 mg
- Vitamín A 11287.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 154.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, brokolici rozebereme na růžičky, žampiony nakrájíme na plátky.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme brambory s brokolicí a vaříme zvolna 20 minut doměkka. Plátky žampionů osmahneme v pánvi na oleji. Do pekáčku nasypeme okapanou zeleninu a přidáme žampiony i s výpekem. Do misky nalijeme sojovou smetanu, přidáme sůl, pepř, sojové mléko, kari koření, žloutek, přisypeme mouku a promícháme. Směs nalijeme do pekáčku, promícháme, posypeme strouhaným ementálem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
-
3
Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a teplý podáváme.