Strouhaná buchta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 750 g Tvaroh jemný
  • 250 g Cukr moučkový
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 148.6 mg
  • Draslík 176.6 mg
  • Vláknina 2837.3 mg
  • Vitamín A 2837.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a dáme do mrazáku na 2 hodiny.

  • 2

    Uvaříme pudink, necháme vychladnout, poté smícháme s dalšími ingrediencemi a přidáme sníh z bílků.

  • 3

    První díl těsta nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech.

  • 4

    Potřeme nádivkou a nastrouháme díl druhý.

  • 5

    30 minut pečeme.

Komentáře k receptu