Strouhaná buchta
Suroviny
- 400 g Mouka polohrubá
- 250 g Máslo čerstvé
- 750 g Tvaroh jemný
- 250 g Cukr moučkový
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 22 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 148.6 mg
- Draslík 176.6 mg
- Vláknina 2837.3 mg
- Vitamín A 2837.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a dáme do mrazáku na 2 hodiny.
-
2
Uvaříme pudink, necháme vychladnout, poté smícháme s dalšími ingrediencemi a přidáme sníh z bílků.
-
3
První díl těsta nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech.
-
4
Potřeme nádivkou a nastrouháme díl druhý.
-
5
30 minut pečeme.