Žemlový knedlík se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 35.8 mg
- Vláknina 168 mg
- Vitamín A 168 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 169.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh.
-
2
V pánvi na rozpáleném másle žemli osmažíme dozlatova a dáme ji do mísy. Přidáme mléko a žemli promícháme. Vmícháme žloutek, sůl, petrželku a zapracujeme sníh z bílku. Vytvořené těsto vložíme do úzkého mikrotenového sáčku. Vytvoříme váleček a konec sáčku dobře zavážeme. V hrnci si přivedeme k varu asi 2–3 litry vody, sáček s knedlíkem vložíme do vroucí vody a knedík vaříme 12–14 minut.
-
3
Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku, nakrájíme ho na plátky a podáváme.