Tuňák pečený se sezamem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 42 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 660.2 mg
- Vláknina 6620 mg
- Vitamín A 6620 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nalijeme olej, med, přisypeme mletou papriku, sezamová semínka a dobře rozmícháme. Touto směsí potřeme filety z tuňáka z obou stran, každý zvlášť položíme na alobal, zabalíme jako závitek, vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Po rozbalení by měl mít tuňák křupavou kůrku.
-
2
Porce tuňáka upravíme na talíře, pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.