Tuňák pečený se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Tuňák obecný
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 25 g Olej sezamový
  • 15 g Med včelí
  • 40 g Sezam - semena
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 660.2 mg
  • Vláknina 6620 mg
  • Vitamín A 6620 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme olej, med, přisypeme mletou papriku, sezamová semínka a dobře rozmícháme. Touto směsí potřeme filety z tuňáka z obou stran, každý zvlášť položíme na alobal, zabalíme jako závitek, vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Po rozbalení by měl mít tuňák křupavou kůrku.

  • 2

    Porce tuňáka upravíme na talíře, pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu