Sekaná pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 70.6 mg
- Draslík 185.2 mg
- Vláknina 885 mg
- Vitamín A 885 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso omyjeme, mírně osolíme a jemně umeleme s cibulí. Za postupného přilévání studené vody vymícháme na lepkavou hmotu.
-
2
Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a polovinu na hrubo umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostičky.
-
3
Do masové hmoty přidáme strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosátou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky, které vkládáme do pekáče vytřeného tukem.
-
4
Po krátkém zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou (výpekem) a dolévání vody ji upečeme do zlatavé barvy.
-
5
Nakonec upečenou sekanou vyjmeme, výpek rozředíme vodou, přisolíme, přecedíme a převaříme.