Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 6 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 808.4 mg
- Vláknina 10580 mg
- Vitamín A 10580 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy vložíme do vody, důkladně propereme. Po vyjmutí osušíme na utěrce. Máme-li starší špenát, spaříme listy vroucí vodou se špetkou soli a zchladíme v ledu.
-
2
Do menší pánvičky vlijeme med, zahřejeme, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče a na jemno nastrouhaný zázvor. Za stálého míchání krátce povaříme. Jablko omyjeme, odstraníme jadřince, i se slupkou pokrájíme na klínky. Vložíme do medového rozvaru, chvíli povaříme. Vejce rozklepneme, rozšleháme, v další pánvi rozpálíme olej na 190 °C, špenátové lísty obalíme v mouce smíchané se škrobem a namáčíme do vajec. Ihned vkládáme do oleje, krátce osmažíme do zlatova. Po vyjmutí z jedné stany potřeme medovou omáčkou, můžeme i poprášit cukrem.
-
3
Listy rozdělíme na talíře, doplníme jablky, pokapeme omáčkou a ihned podáváme.