Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Med včelí
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Sůl
  • 50 g Zázvor celý
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 8 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 808.4 mg
  • Vláknina 10580 mg
  • Vitamín A 10580 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy vložíme do vody, důkladně propereme. Po vyjmutí osušíme na utěrce. Máme-li starší špenát, spaříme listy vroucí vodou se špetkou soli a zchladíme v ledu.

  • 2

    Do menší pánvičky vlijeme med, zahřejeme, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče a na jemno nastrouhaný zázvor. Za stálého míchání krátce povaříme. Jablko omyjeme, odstraníme jadřince, i se slupkou pokrájíme na klínky. Vložíme do medového rozvaru, chvíli povaříme. Vejce rozklepneme, rozšleháme, v další pánvi rozpálíme olej na 190 °C, špenátové lísty obalíme v mouce smíchané se škrobem a namáčíme do vajec. Ihned vkládáme do oleje, krátce osmažíme do zlatova. Po vyjmutí z jedné stany potřeme medovou omáčkou, můžeme i poprášit cukrem.

  • 3

    Listy rozdělíme na talíře, doplníme jablky, pokapeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu