Sójové výhonky s ředkvičkovým ragú, bramborovým krémem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Ředkvička
  • 10 g Sůl
  • 130 g Olivy černé
  • 200 g Sójové výhonky
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Salát hlávkový
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1321 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 999 mg
  • Vláknina 9620.8 mg
  • Vitamín A 9620.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 327.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé ředkvičky očistíme, odstraníme natě a kořínky a omyjeme pod studenou vodou. Rozkrojíme na čtvrtinky, případně na měsíčky. V pánvi rozehřejeme pár kapek olivového oleje, přisypeme ředkvičky a ochutíme solí a pepřem. Krátce orestujeme, mezitím několikrát promícháme. Přidáme lžíci nasekané pažitky a ihned odstavíme.

  • 2

    Sójové výhonky očistíme, propláchneme a necháme okapat. Mírně osolíme. Dlouhou pažitku pokropíme horkou vodou, výhonky urovnáme do malých svazečků a pažitkou je stáhneme a upevníme mašličkou.

  • 3

    Brambory oloupeme, rozkrojíme na malé kousky, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka. Poté protlačíme přes jemné síto do rendlíku. Před podáváním zlehka zahřejeme a přidáme máslo a tolik smetany, abychom získali řídkou omáčku. Dochutíme muškátovým oříškem.

  • 4

    Černé olivy vypeckujeme, promícháme s nasekanou šalotkou, česnekem, petrželkou a olivovým olejem. Směs v mixéru rozsekáme najemno. Doprostřed každého talíře navršíme hromádku ředkvičkového ragú, položíme na něj několik lístků salátu a postavíme svazeček výhonků. Okolo nalijeme bramborový krém a do něj přidáme střídavě olivovou omáčku. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu