Sójové výhonky s ředkvičkovým ragú, bramborovým krémem a olivami
Suroviny
- 150 g Brambory
- 50 g Máslo čerstvé
- 450 g Ředkvička
- 10 g Sůl
- 130 g Olivy černé
- 200 g Sójové výhonky
- 200 ml Mléko plnotučné
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Salát hlávkový
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Muškátový květ
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1321 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 999 mg
- Vláknina 9620.8 mg
- Vitamín A 9620.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 327.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé ředkvičky očistíme, odstraníme natě a kořínky a omyjeme pod studenou vodou. Rozkrojíme na čtvrtinky, případně na měsíčky. V pánvi rozehřejeme pár kapek olivového oleje, přisypeme ředkvičky a ochutíme solí a pepřem. Krátce orestujeme, mezitím několikrát promícháme. Přidáme lžíci nasekané pažitky a ihned odstavíme.
-
2
Sójové výhonky očistíme, propláchneme a necháme okapat. Mírně osolíme. Dlouhou pažitku pokropíme horkou vodou, výhonky urovnáme do malých svazečků a pažitkou je stáhneme a upevníme mašličkou.
-
3
Brambory oloupeme, rozkrojíme na malé kousky, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka. Poté protlačíme přes jemné síto do rendlíku. Před podáváním zlehka zahřejeme a přidáme máslo a tolik smetany, abychom získali řídkou omáčku. Dochutíme muškátovým oříškem.
-
4
Černé olivy vypeckujeme, promícháme s nasekanou šalotkou, česnekem, petrželkou a olivovým olejem. Směs v mixéru rozsekáme najemno. Doprostřed každého talíře navršíme hromádku ředkvičkového ragú, položíme na něj několik lístků salátu a postavíme svazeček výhonků. Okolo nalijeme bramborový krém a do něj přidáme střídavě olivovou omáčku. Ihned podáváme.