Zapečené rajčatové plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 37.2 mg
  • Draslík 420.5 mg
  • Vláknina 4667.7 mg
  • Vitamín A 4667.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky, vložíme do vymaštěné zapékací mísy a přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř.

  • 2

    Povrch posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.

  • 3

    V troubě zapečeme dozlatova. Po zapečení posypeme pokrm nasekanou petrželovou natí.

  • 4

    Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu