Brambory zapečené s uzeným kuřecím masem
Suroviny
- 900 g Brambory vařené
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Strouhanka
- 500 g Kuřecí maso uzené
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika zelená
- 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 10 g
- Sodík 733 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 171.9 mg
- Draslík 621.7 mg
- Vláknina 8054.2 mg
- Vitamín A 8054.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozkrájíme na plátky, maso z poloviny uzeného kuřete na malé proužky, cibuli na kolečka a zelené papriky na proužky. Uvaříme, oloupeme a na plátky nakrájíme 2 vejce, další 2 vejce rozšleháme s osoleným mlékem. Plátky cibule spolu s paprikami zpěníme na polovině másla.
-
2
Na dno máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče urovnáme polovinu brambor, posypeme proužky masa, sterilovaným hráškem, cibulí s paprikami a poklademe plátky vajec. Vrstvu osolíme, opepříme a zakryjeme druhou polovinou brambor.
-
3
Pekáč vložíme do předehřáté trouby na několik minut prohřát, potom zalijeme ušlehanými vejci, vrátíme do trouby a necháme zapéci dozlatova.
-
4
Naporcované zapečené brambory můžeme podávat horké i zastudena.