Marinovaný pečený pstruh s hříbkovou omeletou
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Pstruh
- 300 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Citrony
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Kmín drcený
- 3 špetka Pepř bílý
- 1 dl Mléko plnotučné
- 2.5 dl Zakysaná smetana
- 1.5 dl Bujón houbový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1427 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 118 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 509.3 mg
- Draslík 2176.9 mg
- Vláknina 11650.9 mg
- Vitamín A 11650.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 389.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velkého očištěného a omytého pstruha (bez hlavy) osušíme a rozpůlíme. Ze všech stran osolíme, posypeme kmínem a pepřem.
-
2
Připravíme marinádu: V misce rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem. Pstruha ponoříme do marinády na 12 hodin.
-
3
Druhý den vymažeme pekáček máslem, pstruha vyjmeme z marinády, necháme okapat a vložíme do pekáčku. Přilijeme houbový bujón a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.
-
4
Mezitím očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme hříbky. V pánvi na rozehřátém másle je vydusíme, ochutíme solí a kmínem.
-
5
V misce rozšleháme vejce se solí a pepřem. Jakmile se houby začnou smažit - zbarvovat dorůžova, zalijeme je vejci, které necháme srazit na omeletu, kterou poté rozdělíme na poloviny.
-
6
Připravíme oblohu: Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý citrón rozkrájíme na osminky a ještě omyjeme a necháme okapat snítky petrželky kudrnky.
-
7
Porce pstruha dáme na talíře, překryjeme omeletou, ozdobíme rajčaty, citrónem a snítky petrželky.