Smažený králík na slanině s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1707 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 209.5 mg
- Draslík 1090.4 mg
- Vláknina 8132.5 mg
- Vitamín A 8132.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného vykuchaného králíka naporcujeme na malé kousky, osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a smažíme do měkka. Kousky masa občas obracíme. Usmažené maso vyjmeme, do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou šalotku, na nudličky rozkrájenou slaninu, posekané bylinky, přidáme máslo a orestujeme. Sušené hrušky krájíme na malé kousky, přisypeme do hrnce, zalijeme vínem, vodou a vaříme, dokud nezměknou a omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme, opepříme.
-
2
Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme hruškovou omáčkou a podáváme.