Smažený králík na slanině s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Šalotka
  • 200 g Hrušky sušené
  • 1.71 g Olej olivový extra panenský
  • 800 g Králík
  • 250 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 867 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1707 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 209.5 mg
  • Draslík 1090.4 mg
  • Vláknina 8132.5 mg
  • Vitamín A 8132.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného vykuchaného králíka naporcujeme na malé kousky, osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a smažíme do měkka. Kousky masa občas obracíme. Usmažené maso vyjmeme, do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou šalotku, na nudličky rozkrájenou slaninu, posekané bylinky, přidáme máslo a orestujeme. Sušené hrušky krájíme na malé kousky, přisypeme do hrnce, zalijeme vínem, vodou a vaříme, dokud nezměknou a omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme, opepříme.

  • 2

    Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme hruškovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu