Uzenina zapečená s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 150 g Jogurt bílý
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Pórek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 67.9 mg
  • Draslík 512 mg
  • Vláknina 9133.3 mg
  • Vitamín A 9133.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do osolené vařící vody, uvaříme doměkka a necháme okapat.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme polovinou dávky másla, rozložíme na ni pórek, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky a opepříme. Zalijeme smetanou rozšlehanou s jogurtem. Navrch poklademe slabé plátky sýru a posypeme paprikou. Doplníme vločkami zbylého másla.

  • 3

    Zapečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu