Domácí griotka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Višňová tresť
  • 1 l Vodka
  • 1 kg Višně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 70 mg
  • Vláknina 1284 mg
  • Vitamín A 1284 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně omyjeme, vypeckujeme a vložíme do 5litrové lahve. Posypeme cukrem, zalijeme vodkou. Láhev přiklopíme a necháme čtyři týdny macerovat. Hotovou griotku dochutíme višňovou trestí.

  • 2

    Macerované třešně scedíme, likérem naplníme lahve, které dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu