Salátová zálivka s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 3 g Sůl
  • 15 ml Ocet vinný červený
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4.9 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme olej, červený ocet, přidáme pikantní hořčici, sůl a mletý pepř. Metličkou dobře rozšleháme, aby se ocet s olejem dobře spojily. Zálivku připravujeme krátce před podáváním, když necháme zálivku stát delší dobu, oddělí se olej od octa a musíme znovu rozšlehat.

  • 2

    Tuto zálivku používáme na veškeré zeleninové a masové saláty.

Komentáře k receptu