Guláš se smetanou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Cibule
  • 6.98 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.1 l Hovězí vývar základní
  • 2 kg Hovězí maso přední
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1017 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 1061 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 313.1 mg
  • Draslík 1601.2 mg
  • Vláknina 3262.6 mg
  • Vitamín A 3262.6 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo.

  • 2

    V kastrolu na sádle zpěníme cibuli a osmažíme dozlatova. Poté přidáme maso a ze všech stran za častého míchání osmažíme. Když maso zezlátne, přisypeme mletou papriku, promícháme a přilijeme 2/3 vývaru. Pod poklicí maso na mírném plameni dusíme asi 2 hodiny. Během dušení přiléváme zbylý vývar a maso mícháme.

  • 3

    V mezičase z másla a mouky usmažíme světlehnědou jíšku.

  • 4

    K měkkému masu vmícháme jíšku a smetanu a pečlivě zašleháme. Za stálého míchání na mírném plameni povaříme alespoň 10 minut. Před podáváním guláš osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu