Uzená pečeně sváteční
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Slanina vepřová
- 800 g Uzená vepřová krkovička
- 1 ks Cibule
- 1 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 2 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 124 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 96.6 mg
- Draslík 681.5 mg
- Vláknina 4898.4 mg
- Vitamín A 4898.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale nesmíme dokrojit, aby nám zůstal kus vcelku.
-
2
Mezi každé 2 plátky vsuneme 1 naklepaný a slaninou protkaný telecí nebo hovězí řízek. Vše dobře svážeme provázkem, aby nám maso drželo vcelku.
-
3
Vložíme se zeleninou a kořením (4 kuličky nového koření,2 bobkové listy, 2 špetky muškátového květu) na pekáč do rozpáleného tuku a pečeme.
-
4
Nakonec přecedíme šťávu a zahustíme lžící mouky.
-
5
Podáváme s rýží či těstovinami a čerstvým salátem.