Uzená pečeně sváteční

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 800 g Uzená vepřová krkovička
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 96.6 mg
  • Draslík 681.5 mg
  • Vláknina 4898.4 mg
  • Vitamín A 4898.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale nesmíme dokrojit, aby nám zůstal kus vcelku.

  • 2

    Mezi každé 2 plátky vsuneme 1 naklepaný a slaninou protkaný telecí nebo hovězí řízek. Vše dobře svážeme provázkem, aby nám maso drželo vcelku.

  • 3

    Vložíme se zeleninou a kořením (4 kuličky nového koření,2 bobkové listy, 2 špetky muškátového květu) na pekáč do rozpáleného tuku a pečeme.

  • 4

    Nakonec přecedíme šťávu a zahustíme lžící mouky.

  • 5

    Podáváme s rýží či těstovinami a čerstvým salátem.

Komentáře k receptu