Sterilizovaná pomazánka na toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 30 g Deko
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 7 ks Feferony
  • 3 l Voda pitná
  • 1.2 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Cibule
  • 1.5 kg Rajčata
  • 1.5 kg Kapie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 267.7 mg
  • Vláknina 3647 mg
  • Vitamín A 3647 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z paprik odstraníme jádřince a bílou dužinu. V hrnci svaříme vodu a do ní vhodíme rajčata, aby se spařila. Scedíme je, opláchneme studenou vodou, sloupneme povrch rajčat a přidáme je k cibuli. Potom z feferonek odstraníme jádřince a přidáme k rajčatům a paprikám. Všechnu zeleninu nakrájíme a na mlýnku na maso pomeleme.

  • 2

    Směs dáme do nízkého hrnce, přisypeme Deko a dobře promícháme. Následovně přidáme ocet, cukr, sůl a chilli koření. Všechny suroviny v hrnci za častého promíchání vaříme přibližně 35 minut. Před dokončením vaření směs ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme, zamícháme a stáhneme z ohně.

  • 3

    Ještě horkou směs nalijeme do teplých skleníček. Uzavřeme pevně víčky a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je sterilizujeme 15 minut.

  • 4

    Skleníčky s pomazánkou necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Komentáře k receptu