Farfalle s lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2076 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 284.1 mg
- Vláknina 6852.5 mg
- Vitamín A 6852.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Filety z lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, rajčata scedíme, nakrájíme na menší kusy, bazalku posekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lososa, osmahneme, podlijeme bílým vínem, přidáme rajčata a podusíme 10 minut. Zjemníme créme fraiche, podle chuti dosolíme, dopepříme, přimícháme bazalku a odstavíme. Farfalle rozdělíme na talíře, doplníme lososovým krémem a podáváme.