Sépiové špagety s rajčaty a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2907 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 514.7 mg
- Vláknina 2030 mg
- Vitamín A 2030 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky, mušle scedíme a vybereme maso. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme rajčata z konzervy, osolíme, opepříme, podusíme 10 minut, přimícháme smetanu (créme fraiche), maso z mušlí a ještě 4 minuty podusíme. Pánev odstavíme, posypeme bazalkou a promícháme. Černé těstoviny upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou směsí a podáváme.