Sépiové špagety s rajčaty a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 120 g Créme fraiche
  • 300 g Mušle v nálevu
  • 350 g Špagety sépiové
  • 700 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2907 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 514.7 mg
  • Vláknina 2030 mg
  • Vitamín A 2030 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky, mušle scedíme a vybereme maso. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme rajčata z konzervy, osolíme, opepříme, podusíme 10 minut, přimícháme smetanu (créme fraiche), maso z mušlí a ještě 4 minuty podusíme. Pánev odstavíme, posypeme bazalkou a promícháme. Černé těstoviny upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu