Široké nudle s tuňákem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Tuňák v oleji
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 350 g Nudle široké
  • 40 g Sardelové řezy
  • 30 g Bazalka
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 25 g Chilli paprička
  • 200 g Olivy nakládané
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 3180 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 306.1 mg
  • Vláknina 5097.5 mg
  • Vitamín A 5097.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek s papričkou, orestujeme, přidáme sardelové řezy, nakládaná rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 10 minut. Tuňáka z konzervy necháme okapat, vidličkou trochu rozmělníme, přimícháme k rajčatům, posypeme bazalkou, přimícháme plátky oliv, prohřejeme a odstavíme. Nudle upravíme na talíře, přelijeme tuňákovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu